T: 0493 10038 - M: 073-030 38 12 info@gambowl.se

CB-Ligan

En Bowlingliga för alla!

Classic Bowl Ligan-2024 – Format

CB-Ligan startar den 7 februari.

Matcherna kommer att spelas på Onsdagar.  Vi fortsätter i samma anda som tidigare säsonger d.v.s. vi spelar i 2-manna lag.

Lagsammansättningen är valfri, man kan vara hur många som helst i ett lag dock spelar endast två åt gången. Man får endast spela för ett lag. Vi spelar med ett handicapsystem för att jämna ut nivåskillnaderna mellan spelarna, allt för att få så jämna och spännande matcher som möjligt. 

Handikappet är baserat på ert spel från tidigare säsong, är ni nya d.v.s. har ni inte varit med tidigare så gör vi en bedömning. Vi använder oss av Svenska Bowlingförbundets handikapp-system där max handikapp är 91 poäng per serie som erhålls vid ett uppskattat seriesnitt på 104 poäng.

Matcherna spelas över 3 serier enligt Davis Cup, i serie ett och två möter man varsin motståndare, man byter motståndare till serie två, i serie tre spelar man tillsammans med sin lagkamrat mot de båda motståndarspelarna. Det blir två singlar och en dubbel. Man erhåller 1 poäng för vunnen första serie, 2 poäng för vunnen andra serie, i och med att man spelar dubbel i tredje serien så erhåller det vinnande laget 6 poäng detta gör att matchen inte blir avgjord förrns tredje och sista serien är spelad. En match tar knappa timman.

Serien pågår fram till början av maj där bästa lag koras genom ett finalspel, för att deltaga i finalspel måste du som spelare spelat någon match i grundspelet. Sedvanlig CUP där bästa poängplockare från varje lag gör upp om titeln som ”Poängkung”. Efter slutspel, finaler och CUP avslutar vi med prisutdelning. Vi kommer att köra finalspelet en onsdagskväll.

Slutspel Exempel   Beror på hur många lag som är med i halligan.
8 lag till final dock är endast de 6 bästa lagen klara för final efter grundomgång, placering 7-9 spelar om de två sista finalplatserna i en karusell 2 serier Bakers tills endast 2 lag återstår, dessa 2 lag plus de 6 som redan är klara är i final. Övriga har spelat färdigt för säsongen. Slutspelet dvs spelet om de två sista platserna till finalen spelas samma onsdag.
Final  Spelas direkt  efter slutspelet ovan.
Bland de åtta lag som är vidare till detta steg, väljer de fyra bäst placerade lagen sin motståndare bland de övriga lagen med placering 5-8.  Spelsätt vanlig Davis Cup (samma som i grundspelet).
De fyra segrande lagen  gör upp i en karusell  med ”Bakers” spelsätt över 2 serier, sämsta lag i varje serie åker ut, sista lag kvar är årets Halligemästare.

Vilka kan var med då? Vi skulle säga ”Alla”, gammal som ung, elit eller nybörjare.

Anmälan av lag ska vara Bowlinghallen tillhanda senast den 5:e februari. Tel 0493-100 38 alt info@gambowl.se

Anmälningsavgift per lag: 300:- Matchavgift: 190: – per lag och match (95 kr/spelare).
Ett tips: Många av de lag som tidigare deltagit har fått spelet betalt av sin arbetsgivare då bowlingen räknas som friskvård.

Alla spelare hälsas välkomna till Halligan 2024.